Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi Tavşanlı Yolu 10. km KÜTAHYA
Kuyam Proje Önerilerinizi Bekliyor
KUYAM olarak hedeflediğimiz doğrultuda hızla yol alabilmek adına enerjik ve farklı alanlarda kendilerini geliştirmiş bir kadro ile yola çıktık. Sağlık temalı üniversitemiz bünyesinde kurulu olan merkezimizde gerek kamu kuruluşları gerekse fakültemizin akademik personelleri ve klinik çalışanlarının çeşitli konular ile ilintili problemlerine işbirliğine dayalı çözüm olabilmek adına çekirdek ekibimiz ile hizmetinizdeyiz.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde mevcut bulunan ve alanlarında yeterlilikleri olan laboratuvarı bünyesine katarak bir çatı oluşturacak şekilde Kütahya Sağlık Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUYAM) temelleri atılmış olup hızla büyümektedir. KUYAM dört temel başlık altında onaltı farklı laboratuvara çatı görevi gören bir mekezdir.Bunlar Biyo-inovatif Teknoloji Laboraturvarı, Hücresel ve Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, İleri Toksikoloji ve Tanılama laboraturarı ve Omiks Labortuvarı olmak üzere sınıflandırılmıştır.
KUYAM sadece Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile sınırlı kalmayarak diğer üniversiteler, kamu kuruluşları ve özel sektörler ile iş birliğinde olup sağlık alanında ülkemizin dışa bağımlılığı azaltmak ve yeni fikirler ortaya koyup bu fikirleri ürüne dönüştürmek için çalışmalar yapmaktadır. Aynı zamanda üniversite içerisinde farklı alanlarda çalışmalar yürüten akademisyenlerin fikir alışverişi yaparak çalışmalarını zenginleştirebileceği multidisipliner projeleri gerçekleştirebilecekleri bir ortam hazırlamaktadır. KUYAM bu denli geniş bir alanda gelen çok yönlü fikirleri ortak bir payda da buluşturup gerekli çalışmaların yapılması, nihai ürün için mühendislik çalışmaları ve standardizasyonlarının yapılması gibi problemlerin üstesinden gelebilmek adına sağlık alanında çalışmaları bulunan fakat farklı temeller üzerine eğitim almış öğretim görevlilerinden oluşan bir kadroya sahiptir. Bu sayede hücre kültürü çalışmaları, 3 boyutlu katı modelleme, 3 boyutlu tarama, moleküler temelli çalışmalar (proteomik, genomik, metabolomik), biyomalzeme üretimi ve 3B doku modelleme, rekombinant protein teknolojisi, ileri toksikoloji çalışmaları, adli kimyasal incelemeler vb. geniş bir alanda uygulama ve araştırma yapabilmektedir.